Russische Volume

De meest geplaatste wimperextensions zijn tegenwoordig de Volume wimperextensions, ook wel Russische Volume genoemd, de Ferrari onder de wimperextensions. Er zijn meerdere technieken om een ‘waaiertje’ te maken allemaal met het zelfde doel om gelijkmatig boven openstaande perfect fans te creëren waarbij de basis/onderzijde als 1 geheel bij elkaar dient te blijven. Deze worden worden tijdens de behandeling met de hand speciaal gemaakt op basis van de sterkte en conditie van de natuurlijke wimper van de klant. Tijdens het plaatsen van volume wimpers gebeurd er iets bijzonders zodra een perfect waaiertje geplaatst wordt op één natuurlijke wimperhaartje ontstaat er ”wrapping” dit houdt in dat de extensions zich om de natuurlijke wimper vast zet. Hierdoor ontstaat er de perfecte hechting en door dit pluspunt heeft de klant ook veel langer profijt van de houdbaarheid tegenover One By One extensions met 1 hechtings punt.

Met Russische Volume zijn er veel meer mogelijkheden dan de One By One techniek . Dit komt omdat men met meerdere ‘gewichten’ kan werken en een hoeveelheid “D” aan extensions waarmee de perfecte fan gecreëerd wordt om het gewenste effect te behalen.

 effect natuurlijk tot dramatisch
 geschikt voor kortere wimpers
 geschikt voor brozere wimpers of als er niet veel natuurlijke wimperhaartjes aanwezig zijn
 gegarandeerd een vollere wimper


Bij 2D Volume wordt er een waaiertje gemaakt van 2 wimperextensions, bij 3D wordt er een waaiertje gemaakt van 3 wimperextensions etc. Wimperhaartjes bevinden zich nooit allemaal in dezelfde groeifase. Daarom word er bij elke afspraak per wimper beoordeeld hoeveel D (aantal extensions) maximaal geplaatst kan worden zodat het haartje niet te zwaar ‘beladen’ wordt. Een goede set wimperextensions is altijd maatwerk.

Een goede styliste investeert veel tijd en geld in trainingen om deze techniek goed in de vingers te krijgen. Het is een zeer complexe techniek maar naar mijn mening ook de mooiste van allemaal. Het plaatsen van een nieuwe set Russische Volume neemt gauw 3 uur in beslag. Er worden ook alleen maar perfecte waaiers geplaatst met een kleine minimale hoeveelheid lijm. De natuurlijke wimpers zijn altijd de basis van een gezonde set wimperextensions, elke set is maatwerk.

Vaak ontstaat er verwarring met de ‘plukjes’ wimpers die te verkrijgen zijn bij de lokale drogist. De plukjes wimpers oftewel clusters genoemd zijn al voor gemaakt en hebben al een bepaald gewicht, dikte, lengte en zijn veel te zwaar en dus schadelijk voor de natuurlijke wimper. Omdat zij al voorbereid zijn kunnen zij niet worden aangepast op het benodigde gewicht welke nodig is en de natuurlijke wimper natuurlijke wimper kan dragen. De basis van clusters zijn ook veel te dik en zitten al aan mekaar waardoor er geen wrapping kan ontstaan hierdoor kunnen de clusters niet op 1 wimperhaartje worden geplaatst, zij zijn gemaakt voor een avondje uit en worden met een oplosbare lijm (duo lijm) tussen de wimper in geplaatst zonder enige isolatie. Clusters zijn niet gemaakt voor langdurig dragen.

Hybride

Hybride wimperextensions is een combinatie van de ‘One by One’ en ‘Volume’ techniek. De set wordt opgebouwd volgens het 2/1 principe.