Opleiding wimperstylist(e)

Hallo, leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Jouw bezoek betekent dat je een opleiding tot wimperstylist(e) overweegt. Ik hoop dat dit niet de eerste of laatste website is die je bezoekt als je op zoek bent naar een opleiding. Ik weet het, het klinkt raar dat ik de vorige zin geschreven heb, maar ik meen elk woord er van. En eigenlijk beschrijft het ook precies hoe ik zelf ben, altijd op zoek naar informatie en gedegen vooronderzoek doen voor zover mogelijk.

Als je al meerdere website’s hebt bezocht dan heb je vast al heel veel informatie gelezen. De ene tekst lijkt nog mooier dan de ander. Zo kom je termen tegen als ‘erkend’. Het klinkt heel mooi, maar het zegt eigenlijk helemaal niets. Ik ga jou er zo meer over vertellen als nuchtere Groningse want ook ik ben er met mijn eerste opleiding flink ingestonken.

Laat ik voorop stellen dat ik eerlijkheid en oprechtheid zeer waardeer in de mens en in bedrijven. Eerlijkheid siert de mens, ook al gaat het om reclame doeleinden. Misleiding of onvolledige informatie heb ik een hekel aan.

Terug naar de term ‘erkend’. Het vak wimperstylist(e) is niet erkend door de overheid, wij genieten geen enkele bescherming al zouden de serieuze stylisten dat zeer graag willen. Dat zou namelijk betekenen dat de slechte stylisten, en dat zijn er heel veel, door de overheid aangepakt zouden kunnen worden. Dat is zoals het nu is amper mogelijk. Wij hebben als wimperstylisten ook geen eigen branche code. Na het volgen van een opleiding ontvang je in dit vakgebied dus geen ‘diploma’ maar een certificaat. Erkend? Dat betekent niet meer dan erkend door de opleider of groothandel, behoorlijk misleidend en nietszeggend dus.

Een wimperstylist(e) is een perfectionist met veel geduld, doorzettingsvermogen, concentratievermogen, goede ogen en stille handen. Herken jij deze persoonlijke eigenschappen niet in jezelf? Realiseer je dan dat deze eigenschappen niet gemakkelijk aan te leren zijn en beslis voor jezelf of dit vak voor jou geschikt is.

Waar vaak ook misleidend over wordt geïnformeerd zijn de startpakketten die bij een opleiding behoren. Meestal krijg je 2 tot 4 doosjes wimperextensions in het pakket geleverd waarmee je 20 tot soms wel 50 behandelingen zou kunnen uitvoeren volgens de informatie bij het pakket. Als je dan denkt dat je dus voor lange tijd voorraad hebt komt je helaas bedrogen uit. Bij de startpakketten worden zogenoemde ‘mixdoosjes’ geleverd. Dat betekend dat er in 1 doosje allemaal stripjes met extensions zitten van diverse lengtes. Meestal zitten er 14 tot 16 stripjes in een doosje, een aantal maten daar van zal je zo goed als nooit kunnen gebruiken. Van de veel gebruikte lengtes zitten er meestal 2 of 3 stripjes in een doosje. Doordat je in een set wimperextensions met minimaal 4 verschillende lengtes werkt zal de ene maat veel sneller op zijn dan een andere maat. Je zal dus na een aantal klanten al aanvullingen moeten inkopen. Niet dat dat erg is, dat hoort er nou eenmaal bij. Als wimperstyliste heb je uiteindelijk snel 30 tot 40 verschillende doosjes met volledige lengtes op voorraad. Maar ga er aub niet vanuit dat je alleen met de doosjes uit een startpakket 20 tot 50 sets met wimperextensions kunt plaatsen, dan kom je helaas bedrogen uit.
Het zelfde geld voor de lijm die bij een startpakket geleverd wordt, deze lijm heeft een beperkte houdbaarheid. Als beginnende stylist(e) zal je niet snel een flesje leeg krijgen voor deze ‘kapot’ is. Een flesje lijm wordt ongeveer om de 4 tot 6 weken vervangen indien deze nog niet leeg is.

Als laatste wil ik het nog graag even hebben over de certificaten die je ontvangt als je een opleiding hebt gedaan. Lange tijd zijn certificaten als snoepjes uitgedeeld, aanwezig zijn was al voldoende om een certificaat te ontvangen, ook als het werk helemaal niet goed was. Gelukkig is daar een nieuwe trend in te ontdekken, veel serieuze opleiders zijn een stuk strenger geworden. Een certificaat ontvang je bij veel opleiders, en bij Lashes by Jenny, alleen als deze daadwerkelijk verdient is. Is na een training nog niet het gewenste niveau behaald wat zou mogen worden verwacht? In dat geval ontvangt je dan nog niet direct jouw certificaat maar mag je gratis terug komen voor een extra trainingsdag. Dit kan net zolang herhaald worden tot jouw werk wel acceptabel is en je dus daadwerkelijk een certificaat verdient hebt.

Wat ik met bovenstaand verhaal duidelijk wil maken is dat je goed vooronderzoek moet doen om te beslissen waar jij een opleiding gaat volgen. Kies altijd voor een opleider die zelf actief wimperstylis(e) is, die zelf nog jaarlijks meerdere opleidingen volgt,  en die zelf al een indrukwekkende lijst met certificaten heeft. En laat je natuurlijk niet misleiden.  Vertrouw niet enkel op reviews en foto’s, slecht voorgelichte klanten weten vaak niet wat goed & veilig is. Wimper en oog gerelateerde kennis is zeer belangrijk in dit vak en dat mist helaas bij velen.
Dit vakgebied is zeer dynamisch en er veranderen dingen soms heel erg snel. Een opleider moet hier van op de hoogte zijn en actief de opleidingen hier op aanpassen. Of je nu kiest voor Lashes by Jenny of een andere opleider, kies verstandig en bewust.

Wat mag je verwachten van een opleiding van Lashes by Jenny

Van de opleidingen mag je verwachten dat deze gegeven worden aan de hand van de laatste standaarden op het gebied van wimperextensions, zowel One by One als Russische Volume. De theorieboeken die je ontvangt zijn door mijzelf geschreven en worden continu aangepast indien nodig. Als echte ‘lash geek’ ben ik dagelijks bezig met het lezen, onderzoeken en leren van nieuwe technieken vanuit de hele wereld.
Ik vind het geweldig om al mijn vakkennis, die ik sinds november 2015 zowel nationaal als internationaal vergaar, te mogen delen met (toekomstige) collega’s om dit mooie vak naar een hoger niveau te brengen. Na jouw opleiding blijf ik beschikbaar voor jou als vraagbaak betreffende het onderdeel waarvoor je bij mij een opleiding hebt gevolgd.