Hoe verloopt het plaatsen van een nieuwe set & opvulbehandeling

Wilt u voor het eerst wimperextensions laten plaatsen of stapt u over van een andere styliste /salon naar Lashes by Jenny dan kan ik mij voorstellen dat u graag vooraf wilt weten hoe de behandeling verloopt. Daarom leg ik hieronder stap voor stap uit wat u kunt verwachten…

Op de dag van de behandeling thuis:

  REINIGING
U dient thuis 24 uur voor de afspraak al eventueel gedragen mascara zeer goed te verwijderen, vooral bij de aanzet van de wimpers. Mascara laat namelijk een residu achter op de wimpers die niet gemakkelijk te verwijderen is en daardoor kunnen de extensions slechter hechten aan de natuurlijke wimpers. Breng op de dag van de afspraak geen crème en serum aan rond de ogen en draag geen make-up op uw gezicht tijdens uw afspraak.

Op de dag van de behandeling in de studio:

INTAKE
Na het invullen van het intake formulier zal een gesprek volgen. De wensen en mogelijkheden en aftercare worden besproken. Tevens is er een mogelijkheid om vragen te stellen.

  PERFECTIONEREN STYLING
In eerste instantie zal de vorm en de locatie van uw ogen worden beoordeeld. Heeft u bv diep liggende ogen of overhangende oogleden? Staan uw ogen dicht op elkaar of juist ver uit elkaar? Zo zijn er een aantal punten die beoordeeld worden. Vervolgens worden de wimperhaartjes beoordeeld, hebben ze bijvoorbeeld een natuurlijke krul, staan de recht of wijzen ze naar beneden? Dat kan per oog en locatie verschillen. Zo kan het bv zijn dat de binnenhoekjes omlaag staan, het middendeel een natuurlijke krul heeft en de buitenhoekjes naar bekenden wijzen. Dit dient bij het plaatsen van wimperextensions optisch gecorrigeerd te worden. Op de oogleden worden daarom een aantal kleine stipjes in verschillende kleuren aangebracht waarmee de gekozen styling geperfectioneerd wordt op basis van uw eigen ogen en groeirichting van de wimperhaartjes. Na het plaatsen van de stipjes mag uw gaan liggen.

  VOORBEREIDEN WIMPERS
De onderwimpers worden door middel van gelpads naar beneden gedrukt, hierdoor word voorkomen dat de boven en onderwimpers aan elkaar geplakt kunnen worden en zorgt er tevens voor dat uw huid beschermd is tegen de zeer scherpe tweezers waarmee wordt gewerkt. Vanaf dit moment dient u de ogen gesloten te houden tot het eind van de gehele behandeling. Aansluitend worden uw wimpers gereinigd met een speciale cleaner om de laatste olie/proteine van de haartjes te verwijderen.

 AFTEKENEN STYLING
Aan de hand van de aangebrachte stipjes op de oogleden word nu de verdere styling van uw persoonlijke set afgetekend op de gelpads. Daarbij word rekening gehouden met de lengte en sterkte van uw natuurlijke wimpers. Na het aftekenen worden de stipjes weer van de oogleden verwijderd.

  PLAATSEN WIMPEREXTENSIONS
Nu is het tijd geworden om de wimperextensions te plaatsen. Afhankelijk van de soort extensions die u hebt gekozen en het aantal aanwezige natuurlijke wimperhaartjes kan een behandeling tussen de 2 a 3 uur duren. Tijdens de behandeling kan het zijn dat het hoofd af en toe gedraaid dient te worden om zo de moeilijk bereikbare plekjes, zoals de binnenhoekjes, beter te kunnen benaderen.

  AFRONDEN BEHANDELING
Nadat alle wimperhaartjes zijn voorzien van extensions worden deze goed na geborsteld en worden de gelpads verwijderd. Het is tijd om rustig rechtop te gaan zitten en met een spiegel het eindresultaat te bekijken. Ten slotte krijgt u een aftercare advies mee op papier.

  OPVULBEHANDELING BEHANDELING

Vlak voor uw afspraak reinigt u thuis uw wimpers met de speciale Lash Foam en Brush. U word geachte met schone wimpers en zonder make-up, crème en/of serum op het gezicht naar uw afspraak te komen.

  BEHANDELING
De ogen en wimpers krijgen weer dezelfde voorbereiding als met het plaatsen van een nieuwe set, dat wil zeggen stipjes plaatsen voor de styling, gelpads aanbrengen en een korte reiniging met cleaner. Vervolgens worden de huidige extensions gecontroleerd, alles wat te ver is uitgegroeid word voorzichtig verwijderd. Vervolgens word de styling weer uitgetekend op de gelpads waarna er weer nieuwe extensions op alle mogelijke natuurlijke wimpers worden geplaatst.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande uitleg betreffende het laten aanbrengen en opvullen van wimperextensions? Twijfel dan niet om contact op te nemen.