Veel gestelde vragen

Algemeen

Waar is Lashes by Jenny gevestigd?
Lashes by Jenny is gevestigd aan de Blokwieke 96F in Stadskanaal, voor de kenners beter bekend als de voormalige locatie van het consultatiebureau.
Wilt u voor de deur parkeren? Neem dan de afslag naar de Engelandlaan (ipv de Blokwieke), dan de 2e oprit aan de rechterkant.

Hoe kan ik een afspraak maken?
U kunt online een afspraak inplannen via de boekingsapp.
https://lashes-by-jenny.salonized.com/widget_bookings/new
Via deze app kunt u heel gemakkelijk een datum en tijdstip uitkiezen die u het beste uitkomt. Het is mogelijk om tegelijk meerdere behandelingen in 1 keer te boeken. Na de boeking ontvangt u een een bevestiging per e-mail. Indien u ruim van te voren heeft geboekt dan ontvangt u 48 uur voor de afspraak nog een herinnering per e-mail.


Kan ik pinnen bij Lashes by Jenny?
Nee, dit is niet mogelijk. U kunt betalen d.m.v. een betaalverzoek, Ideal of contant.

Mag ik iemand meenemen naar mijn afspraak?
Ik verzoek u niemand mee te nemen, een ouder of verzorger bij minderjarige cliënten uitgezonderd. Mijn studio is klein en bovendien ligt u langdurig stil. In sommige gevallen kan ik u verzoeken om niet te praten omdat daardoor de spieren in uw gezicht bewegen wat negatief van invloed kan zijn op de behandeling.

Wimperextensions

Vanaf welke leeftijd plaatst Lashes by Jenny wimperextensions?
De minimale leeftijd voor wimperextensions is 16 jaar, bij de eerste afspraak dient een ouder/verzorger aanwezig te zijn voor het intake gesprek en voor mede-ondertekening van het intake formulier.
Alleen in bijzondere gevallen, en bij overleg vooraf, plaatst Lashes by Jenny wimperextensions bij personen jonger dan 16 jaar voor bijvoorbeeld een schoolgala. In deze uitzonderlijke gevallen zal een set niet opgevuld worden.


Welke voorbereidingen moet ik treffen voor mijn Wimperextension behandeling?
Verwijder minimaal 24 uur van te voren zeer goed uw mascara met een remover zonder olie of glycerine, vestig daarbij extra aandacht op de aanzet van de wimpers, dus vlak op de huid. Gebruikt u een wimperserum en/of wonderolie/castor olie op de wimpers? Stop hier minimaal 48 uur voor uw afspraak mee! Draag tijdens uw afspraak geen make-up op het gezicht en breng vooraf geen creme’s en/of serums etc aan. Bovenstaande producten laten een residu achter de wimpers waardoor de lijm niet goed kan hechten en waardoor de garantie zal komen te vervallen.

Verschijnt u met make-up/serums/glitters etc. op de afspraak dan zal u verzocht worden het gezicht en wimpers alsnog goed te reinigen. Hiervoor zijn reinigingsproducten beschikbaar die daarvoor gebruikt kan worden. Voor het gebruik van deze producten wordt € 10,00 extra in rekening gebracht. De tijd die het reinigen in beslag neemt wordt in mindering gebracht op de afspraaktijd.

Opvulbehandelingen
Reinig vlak voor uw afspraak thuis uw volledige gezicht en was uw wimpers/extensions met Lash Foam. Tijdens de afspraak dient u geen make-up/creme’s/serums etc. op het gezicht te hebben. Bovenstaande producten laten namelijk een residu achter de wimpers waardoor de lijm niet goed kan hechten. Indien de huid en/of wimpers niet goed gereinigd zijn zal er geen garantie worden gegeven op de wimperextensions.


Verschijnt u met make-up/serums/glitters etc. op de afspraak dan zal u verzocht worden het gezicht en wimpers alsnog goed te reinigen. Hiervoor zijn reinigingsproducten beschikbaar die daarvoor gebruikt kan worden. Voor het gebruik van deze producten wordt € 10,00 extra in rekening gebracht. De tijd die het reinigen in beslag neemt wordt in mindering gebracht op de afspraaktijd.

Indien na de extra reiniging er nog steeds make-up, huidschilvers, glitters en/of andere viezigheid aanwezig is op de wimperrand/wimpers/extensions dan wordt een set niet opgevuld en kunnen de resterende extensions op verzoek verwijderd worden. De speciaal voor u gereserveerde tijd zal in dat geval volledig in rekening worden gebracht. Indien gewenst kan er een vervolg afspraak gemaakt worden voor het plaatsen van een nieuwe set.

Heeft u moeite met het goed reinigen van uw extensions/wimpers? Vraag dan om hulp tijdens uw afspraak zodat de reiniging samen met u gedaan kan worden.

Ik draag al Wimperextensions die door iemand anders geplaatst zijn, kan Lashes by Jenny deze opvullen?
Lashes by Jenny vult geen werk van andere stylisten op ivm garantie, styling & kwaliteitsverschil.

Tot wanneer is er sprake van een opvulbehandeling?
Een opvulbehandeling dient binnen uiterlijk 3 weken plaats te vinden. Komt u op uw afspraak met nog 20% extensions? Dan zal na de behandeltijd uw wimpers voor ongeveer 60% opgevuld zijn. Komt u op uw afspraak met 50% extensions? Dan zal na de behandeltijd uw wimpers voor ongeveer 90/95% opgevuld zijn.

Kan ik Wimperextensions zelf verwijderen?
Nee, beslist niet! Laat u aub niet verleiden tot zelf verwijderen door foute informatie die u ergens gekregen en/of gelezen hebt. U kunt niet schadeloos zelf extensions verwijderen met bijvoorbeeld olie. De lijm van de wimperextensions is zeer sterk en kan alleen schadeloos met een speciale remover verwijderd worden. Lashes by Jenny verwijderd gratis wimperextensions bij eigen cliënten. U kunt daarvoor online een afspraak inplannen.

Mag ik mascara aanbrengen op mijn Wimperextensions?
Nee, wimperextensions zijn daar niet geschikt voor. De mascara zal zich ondanks reinigen gaan vast zetten bij de aanzet van de extensions waar het zeer moeilijk te verwijderen is en een grote veroorzaker kan zijn van Blepharitis en een uitbraak van de Demodexmijt. In het geval van Russische Volume zullen de waaiertjes sluiten en deze zult u niet mee open kunnen krijgen. Ook laat mascara een residu achter waardoor nieuwe extensions niet goed zullen hechten.

Mag ik mascara dragen op mijn onderwimpers?
Ja, dat mag mits de mascara op waterbasis is. Lashes by Jenny verkoopt mascara op waterbasis die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met wimperextensions. Laat de mascara goed drogen voordat u met de ogen knippert en verwijder elke avond de mascara zeer goed voor het reinigen van de wimperextensions.

Wat is de aftercare voor Wimperextensions?
Wimperextensions dienen dagelijks te worden gereinigd met een speciale lash foam om olie/talg, make-up, Huidschilvers & ander vuil te verwijderen. Heeft u gesport of om een andere reden gezweet? Reinig de extensions dan na die tijd een keer extra. Bent u niet in de gelegenheid om na uw activiteit de extensions direct te reinigen? Gebruik dan een blotting paper om de zweet/talg/olie te verwijderen en reinig uw extensions na thuiskomst.

Ik ben allergisch voor wimperextensionlijm, kan ik alsnog een nieuwe set laten plaatsen met gebruik van een andere lijm?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Bij het plaatsen van wimperextensions wordt gebruik gemaakt van een lijm op Cyanoacrylaat basis. Veel stylisten denken dat allergische reacties onstaan door de Cyanoacrylaat, maar de Amerikaanse wetenschapper Doug Schoon heeft tijdens een online seminar duidelijk gemaakt dat de meeste allergische reacties ontstaan door de stabilisatoren in de lijm. Deze stabilisatoren en cyanoacrylaat bevinden zich in elke lijmsoort voor wimperextensions, ook in de zogenaamde hypo-allergene lijm. Een allergie bouwt zich op en kan gedurende tijd zeer ernstig worden. Daarom plaatst Lashes by Jenny nooit wimperextensions bij personen die in het verleden al eens een allergische reactie hebben gehad.

Ik ben zwanger, mag ik extensions laten plaatsen?

Het dragen van wimperextensions tijdens de zwangerschap is een controversieel onderwerp in dit vakgebied. Lashes by Jenny heeft hier een sterke mening over en ik sta volledig achter mijn besluit om geen extensions te plaatsen bij zwangere dames in verband met Anafylaxie.

Wat is Anafylaxie.
Anafylaxie is een snelle systemische allergische reactie, die tot een anafylactische shock kan leiden. Anafylaxie treedt soms op wanneer een persoon wordt blootgesteld aan een allergeen waarvoor de persoon in kwestie allergisch of sensitief is. Vele stoffen kunnen als allergeen fungeren zoals de lijm die bij het plaatsen van wimperextensions gebruikt word. Zelfs zeer kleine hoeveelheden van het allergeen kunnen al een levensbedreigende anafylactische reactie veroorzaken. Anafylaxie kan optreden na inname van het allergeen, maar ook na inademing ervan, na huidcontact of een injectie met de betreffende stof.
Een ernstigste vorm van anafylaxie kan soms in enkele minuten tot de dood leiden als deze niet meteen wordt behandeld. Ernstige anafylactische reacties zijn gelukkig erg zeldzaam vergeleken met meer ‘normale’ allergische reacties.
Tijdens het dragen van wimperextensions kan men een allergie opbouwen voor de gebruikte lijm en tijdens een zwangerschap dient dat voor zover mogelijk voorkomen te worden om de gezondheid van zowel
de moeder als het kind te beschermen.

Lash– & BrowLift

Vanaf welke leeftijd plaatst Lashes by Jenny een Lash- en/of BLift?
De minimale leeftijd voor een Lash- & BrowLift is 16 jaar, bij de afspraak dient een ouder/verzorger aanwezig te zijn voor het intake gesprek en voor mede-ondertekening van het intake formulier.
Alleen in bijzondere gevallen, en bij overleg vooraf, behandelt Lashes by Jenny personen jonger dan 16 jaar voor bijvoorbeeld een schoolgala.


Hoe lang blijft een Lash Lift zitten?
Een LashLift is gemiddeld na 6 tot 8 weken uitgegroeid, dit is afhankelijk van uw eigen groeicyclus. Een BrowLift blijft langer zitten omdat de groeicyclus van de wenkbrauwharen langzamer is.

Is een Lift schadelijk?
Het antwoord is nee. Lashes by Jenny is een gecertificeerd styliste, en heeft er speciaal een cursus voor gevolgd. De behandeling wordt dus uitgevoerd door getrainde professional die weet wat ze doet.

Mijn wimpers zijn beschadigd door overmatig gebruik van een wimperkruller of e verkeerd geplaatste wimperextensions. Kan ik een LashLift behandeling ondergaan?
Deze behandeling kan alleen wanneer u gezonde wimpers heeft. Mijn advies is om eerst uw wimpers te laten herstellen, eventueel met hulp van de verzorgende Lash Treatment. Vervolgens kan u een wimperlift behandeling ondergaan.

Mag ik gelijk na de behandeling make-up dragen?
Nee, de eerste 24 uur dienen de wimpers met rust gelaten te worden. Na 48 uur mag u mascara gebruiken. Kies bij voorkeur niet voor een waterproof mascara, deze is zeer schadelijk voor de wimpers.

Kan ik gelijk na de behandeling sporten of douchen?
Nee, de eerste 24 uur dienen de wimpers en/of wenkbrauwen droog te blijven. Zo adviseer ik ook geen gebruik te maken van de zonnebank of naar de sauna (48 uur)te gaan.

Kan ik mijn ogen reinigen met elk soort make-up remover?
Na 48 uur kan u elke remover gebruiken. Ik adviseer wel een non-oil remover.

Kan ik mijn wimpers of wenkbrauwen ook laten verven na een Lift?
Het is mogelijk om gelijk na de behandeling de wimpers en/of wenkbrauwen te laten verven. Dit geeft de lift een nog opvallender eindresultaat!

Ik gebruik castorolie, wimperserum of wonderolie voor mijn wimpers en/of wenkbrauwen. Kan dit in combinatie met een lift?
Ja dat is mogelijk. Zeker het gebruik van een wimperserum kan het resultaat verlengen en geniet u langer van de lift. U dient 48 uur voor de behandeling te stoppen met bovenstaande producten, 48 uur na de behandeling mag uw product weer te gebruiken.

Ik ben zwanger. Is een Lash- en/of BrowLift mogelijk?
De producten zijn niet getest op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Hierdoor is deze behandeling een contra-indicatie voor zwangere dames en zal de behandeling niet uitgevoerd worden.

Ik heb hooikoorts. Is een wimperlift behandeling verstandig?
De wimpers dienen de eerste 24 uur droog te blijven en is het niet bevorderlijk om in de ogen te wrijven. Overleg met mij voor u een afspraak boekt en meld in welke mate u hooikoorts heeft.

Op dit moment krijg ik chemotherapie en/of bestraling. Graag zou ik een Lash en/of BrowLift behandeling willen kan dat?
Tijdens uw behandeling zal uw lichaam anders kunnen reageren op vreemde stoffen, dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw medische behandeling. Daarom zal een Lift tot minimaal 6 maanden na uw behandeling niet uitgevoerd worden.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor een Lash Lift behandeling?
Verwijder minimaal 24 uur van te voren zeer goed uw mascara met een remover zonder olie of glycerine, vestig daarbij extra aandacht op de aanzet, dus vlak op de huid. Gebruik in deze zelfde periode ook geen creme’s/foundation/concealer/serums/eyeliner rond de ogen. Gebruikt u een wimperserum en/of wonderolie/castor olie op de wimpers? Stop hier minimaal 48 uur voor uw afspraak mee! Draag tijdens uw afspraak geen make-up op het gezicht en breng vooraf geen creme’s etc aan. Bovenstaande producten laten een residu achter waardoor de vloeistoffen niet goed de wimper kunnen penetreren.

Tip: Bent u een buik- en/of zijslaper? Boek uw afspraak dan indien mogelijk alleen in de ochtenduren of vroeg in de middag zodat de wimpers al zoveel mogelijk kunnen gaan ‘zetten’ voor het slapen gaan.

Wanneer mag ik mijn wimpers of wenkbrauwen opnieuw laten liften?
Een lift mag opnieuw geplaatst worden zodra er minimaal 80% van de vorige lift is uitgegroeid.

Ik heb een irritatie na de lift behandeling. Wat nu?
Het kan zo zijn dat er een bestandsdeel in de producten zit waar u niet tegen kan net zoals bijvoorbeeld sommige mensen niet tegen het verven van de wenkbrauwen kunnen. Geen paniek! Overleg met de huisarts en vraag eventueel om anti-histaminetabletjes. Een koude vochtige doek helpt tegen de jeuk. Na een aantal dagen zal het verdwijnen. Het is mogelijk om een patchtest voorafgaande aan uw behandeling te doen. Hiermee kunnen we grotendeels uitsluiten of u mogelijk allergisch bent. Een reactie komt voor bij een zeer kleine groep mensen.

Lash Treatment

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor mijn behandeling?
Verwijder minimaal 24 uur van te voren zeer goed uw mascara met een remover zonder olie of glycerine, vestig daarbij extra aandacht op de aanzet, dus vlak op de huid. Gebruik in deze zelfde periode ook geen creme’s/foundation/concealer/serums/eyeliner rond de ogen. Gebruikt u een wonderolie/castor olie op de wimpers? Stop hier minimaal 48 uur voor uw afspraak mee! Draag tijdens uw afspraak geen make-up op het gezicht en breng vooraf geen creme’s etc aan rond de ogen. Bovenstaande producten laten een residu achter waardoor de voedende en herstellende stoffen niet goed kunnen intrekken.

Wat is de aftercare voor de Lash Treatment?
De haartjes mogen 12 uur niet nat/vochtig worden. Wacht daarom ook met douchen tot deze 12 uur voorbij zijn. De douchedampen kunnen er voor zorgen dat de haartjes alsnog te vochtig worden. Na 12 uur mag u alles weer doen zoals u gewent bent. Breng ook geen creme’s, make-up etc. aan in deze periode.

Hoe vaak moet ik langskomen voor een nabehandeling?
Bij een Lash Treatment word gebruik gemaakt van producten die lang doorwerken. Een vervolg behandeling kan na 8 weken gedaan worden.

Basic & Color Brows

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor mijn wenkbrauw behandeling?
Verwijder de avond voor uw afspraak goed eventuele wenkbrauw make-up met een remover zonder olie. Breng op de dag van uw afspraak geen creme, make-up etc. aan op uw gezicht. Deze producten kunnen voor een residu zorgen waardoor de verf niet goed kan intrekken. Scrub, indien mogelijk, de huid van uw wenkbrauwen de avond voor uw afspraak. Heeft u een vette huid? Breng dan minimaal 48 uur voor de afspraak geen make-up, creme’s etc rond de wenkbrauwen aan.

Wat zijn de aftercare regels?
Volg onderstaande regels 48 uur lang, door het waxen/epileren is uw huid overgevoelig.
• Vermijd heet douchen, bad en sauna’s en ga niet zwemmen.
• Vermijd direct zonlicht, de zonnebank en spraytan.
• Gebruik geen make-up/creme’s rond de wenkbrauwen zolang de huid nog rood en geïrriteerd is.
• Raak uw wenkbrauwen alleen aan met goed gereinigde handen om infecties te voorkomen.


Wilt u lang genieten van de kleur op uw huid? Houdt uw wenkbrauwen na de behandeling dan zoveel mogelijk droog. Na het douchen de wenkbrauwen droog deppen, niet wrijven. Vermijd producten met olie op de huid.

Hybrid Brows

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor mijn Henna Brows behandeling?
Verwijder de avond voor uw afspraak goed eventuele wenkbrauw make-up met een remover zonder olie. Breng op de dag van uw afspraak geen creme, make-up etc. aan op uw gezicht. Deze producten kunnen voor een residu zorgen waardoor de henna niet goed kan intrekken. Scrub, indien mogelijk, de huid van uw wenkbrauwen de avond voor uw afspraak. Heeft u een vette huid? Breng dan minimaal 48 uur voor de afspraak geen make-up, creme’s etc rond de wenkbrauwen aan.

Wat is de aftercare voor Hybrid Brows
Uw wenkbrauwen dienen 24 uur volledig droog te blijven zodat de kleur goed kan intrekken. Smeer geen make-up, creme’s etc. op uw wenkbrauwen. Wilt u lang blijven genieten van de kleur op uw huid? Houdt uw wenkbrauwen na de behandeling dan zoveel mogelijk droog. Na het douchen de wenkbrauwen droog deppen, niet wrijven.

Volg onderstaande regels 48 uur lang, door het waxen/epileren is uw huid overgevoelig.
• Vermijd heet douchen, bad en sauna’s en ga niet zwemmen.
• Vermijd direct zonlicht, de zonnebank en spraytanning.
• Gebruik geen make-up/creme’s rond de wenkbrauwen zolang de huid nog rood en geïrriteerd is.
• Raak uw wenkbrauwen alleen aan met goed gereinigde handen om infecties te voorkomen.

Gezicht ontharen

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor mijn ontharings behandeling?
Verwijder de avond voor uw afspraak goed eventuele make-up met een remover zonder olie. Breng op de dag van uw afspraak geen creme, make-up etc. aan op het te waxen gebied. Deze producten kunnen voor een residu zorgen waardoor de wax niet goed kan hechten.

Wat is de aftercare voor het onthaarde gebied?
• Vermijd heet douchen, bad en sauna’s en ga niet zwemmen.
• Vermijd direct zonlicht, de zonnebank en spraytanning.
• Gebruik geen make-up/creme’s rond de wenkbrauwen zolang de huid nog rood en geïrriteerd is.
• Raak het onthaarde gebied alleen aan met goed gereinigde handen om infecties te voorkomen.

Allergietest

Helaas is het mogelijk dat u allergisch bent voor een product die Lashes by Jenny gebruikt bij haar behandelingen. Een allergie is meestal niet plotseling aanwezig maar bouwt zich vaak gedurende de tijd op. Een allergie test is niet alles zeggend maar kan vaak al een overgevoeligheid aantonen. Bij een allergietest worden producten die bij een specifieke behandeling gebruikt worden op de huid aangebracht. Na 10 minuten worden de producten weer verwijderd waarna u weer naar huis mag. Indien er na maximaal 48 uur geen reactie op de huid te zien en/of voelen is, is de kans groot dat u niet allergisch bent voor de geteste producten.

In het geval van Wimperextensions zullen er aan aantal extensions per oog op de wimpers worden bevestigd. De lijm van de extensions mag namelijk NOOIT op de huid worden aangebracht. Niet alleen kan dit een brandplek opleveren maar een bepaald ingrediënt in de lijm mag in verband met de Europese Wetgeving niet op de huid aangebracht worden omdat dit een carcinogene stof is. Dit stofje is niet toegestaan in de cosmetica wetgeving, maar omdat de lijm alleen op de wimpers gebruikt mag worden is dit in onze lijmen wel toegestaan.

Heeft u een belangrijk evenement waarvoor uw graag wimperextensions wilt laten plaatsen? Neem in dat geval geen enkel risico en laat nooit vlak voor die tijd een set wimperextensions plaatsen. Een allergietest is een momentopname en bovendien worden er slechts een aantal extensions (10) per oog aangebracht. Mocht u onverhoopt alsnog allergisch blijken te zijn voor een grote hoeveelheid extensions incl. lijm dan is uw belangrijke evenement totaal verpest. Een allergische reactie is helaas niet snel verdwenen. Laat daarom in dit soort situaties altijd een paar weken van te voren een nieuwe set extensions plaatsen, indien dit probleemloos gaat dan kunt u deze set vlak voor uw evenement laten opvullen.

Om bovenstaande reden zal Lashes by Jenny NOOIT bij bruiden vlak voor hun grote dag een nieuwe set extensions plaatsen. Ook al is een behandeling altijd op eigen risico, ik wil niet medeverantwoordelijk zijn voor het verpesten van uw grote dag.