Corona (hygiëne) protocol

Lees voor u een afspraak boekt a.u.b. eerst dit Corona protocol goed door om teleurstelling te voorkomen.In de studio bent u verplicht een goed passend mondkapje te dragen. Enkel tijdens een waxbehandeling mag deze kortdurend verwijderd worden. Heeft u geen goed mondkapje? In de studio zijn chirurgische mondkapjes verkrijgbaar voor € 1,25 p.st.

1) Maak geen afspraak indien u of uw huisgenoten de volgende klachten hebben: neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden) of benauwdheidsklachten.

2) Maak geen afspraak indien u de afgelopen 2 weken in contact bent geweest met iemand die COVID-19 heeft.

3) Annuleer of verschuif tijdig gemaakte afspraken indien nodig. Hiermee voorkomt u dat ik kosten in rekening moet brengen.

4) We schudden geen handen bij binnenkomst.

5) Desinfecteer na binnenkomst in de studio direct uw handen.

6) I.v.m. triage worden vragen gesteld en uw adres gegevens gecontroleerd.

7) Neem indien gewenst zelf een dekentje of vest mee. Er zal continu geventileerd worden waardoor het kil kan zijn in de studio.

8) Ik draag tijdens behandelingen een chirurgisch 2R mondkapje.

9) Na iedere afspraak worden instrumenten en alle contactpunten gedesinfecteerd met Barbacide.

10) Bij voorkeur niet contant betalen maar contactloos of via Ideal.

11) Verschijnt u met symptomen op uw afspraak? Dan vervalt uw behandeling(en) en zal de afspraak volledig in rekening worden gebracht.

Retentie problemen wimperextensions

Soms kan het gebeuren dat wimperextensions sneller uitvallen of los laten dan verwacht. Dit noemen we een slechte retentie.

Oorzaken van slechte retentie kunnen zijn:

– Buik/zij slaper
– Medicatie
– Crèmespoeling
– Verzorging of reinigingsproducten met een hoog alcohol percentage
– Lash Shed
– Tijd van de maand!
– Tranen
– Hooikoorts/allergieën
– Stress
– Hormonen
– Vette huid
– Slechte nazorg

– Overmatig contact water/vocht
– Snelle wimper cyclus
– Overgang/opvliegers
– Zwanger/ontzwangeren/borstvoeding
– Overhangende oogleden (wimpers raken het ooglid)
– Levensstijl (‘outdoor’ fietsen..lopen..veroorzaakt vaak tranen)
– Nieuwe 1x klant (soms lijkt de eerste keer een ‘shock’ alsof een nieuwe klant eraan moet wennen)
– En mascara is echt een grote boosdoener! Als deze er even snel voor de behandeling is afgehaald komen de extensions er binnen een paar dagen af!

Dit zijn zomaar wat voorbeelden waardoor extensions er sneller af kunnen gaan. Heeft u problemen met de hechting van de wimperextensions? Bespreek dit dan zodat er onderzocht kan worden wat in uw geval de reden kan zijn.

Heeft het gebruik van medicatie en/of aandoeningen invloed op de hechting van wimperextensions

𝐇𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐠𝐞𝐛𝐫𝐮𝐢𝐤 𝐯𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐞𝐧/𝐨𝐟 𝐚𝐚𝐧𝐝𝐨𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐢𝐧𝐯𝐥𝐨𝐞𝐝 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐰𝐢𝐦𝐩𝐞𝐫𝐞𝐱𝐭𝐞𝐧𝐬𝐢𝐨𝐧𝐬?

Voor het aanbrengen van een nieuwe set wimperextensions heb ik altijd een intake gesprek met mijn cliënten. Dit is niet alleen belangrijk voor mijn cliënten zodat ze weten wat ze kunnen en mogen verwachten betreffende de behandeling en eindresultaat, maar het is voor mij ook belangrijk om te weten of er bv contra-indicaties zijn waarom extensions niet aangebracht mogen worden of dat er omstandigheden zijn waardoor extensions sneller kunnen uitvallen of een slechtere hechting hebben op de natuurlijke wimpers. Helaas vergeten cliënten later helaas wel vaak te melden dat er een wijziging is in de omstandigheden en dat ze om wat voor reden dan ook plots medicatie gebruiken. En vergeet niet, ook bv. de pil is een medicijn, en zelfs het slikken van vitaminen/supplementen valt onder (zelf)medicatie.

Een haarfollikel is verbonden met de bloedstroom via een ader en de slagader. Wat heeft dit te maken met medicatie?

Als men medicatie neemt zal dit altijd terecht komen in de bloedstroom. Afhankelijk van de vorm van de medicijn, vloeistof, tablet/capsule, zetpil, injectie of inhaler, zal dit bepalen hoe snel de medicatie in de bloedstroom wordt opgenomen.

Welke vorm van inname er ook is, binnen 24 uur zal de medicatie ook elk haarzakje bereikt hebben. Ook die van de wimpers.

𝐇𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐝𝐢𝐭 𝐞𝐧𝐢𝐠 𝐞𝐟𝐟𝐞𝐜𝐭? 𝐀𝐛𝐬𝐨𝐥𝐮𝐮𝐭!

Het effect op de wimpers varieert afhankelijk van het soort medicatie wat men inneemt. Sommige medicatie heeft zelfs een positieve uitwerking op de wimpers.

𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐞𝐯𝐞 𝐨𝐟 𝐭𝐫𝐚𝐠𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐥𝐤𝐥𝐢𝐞𝐫

Indien er een probleem met de schildklier is veranderd de metabolische kern in de haarfollikel. Het resultaat van deze verandering houdt in dat de haarfollikel weinig stimulatie krijgt waardoor er minder snel nieuwe Annagene (baby) haartjes ontstaan. De natuurlijke wimperhaartjes zijn in dit geval ook korter en dunner in vergelijking met iemand die deze aandoening niet heeft.

𝐎𝐧𝐠𝐞𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥𝐞𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐃𝐢𝐚𝐛𝐞𝐭𝐞𝐬

In het geval van diabetes kan het lichaam niet goed reageren op insuline. Het resultaat hier van is een abnormale metabolisme van de koolhydraten en verhoogde niveau van glucose in het bloed.

Indien de diabetes niet onder controle is met of een dieet of medicatie, dan zullen de haarfollikels weinig tot geen glucose ontvangen. In dat geval zijn de natuurlijke wimpers zwakker door het gebrek van glucose.

Zolang de diabetes niet onder controle is zullen de wimpers verder verzwakken en is het dragen van extensions niet te adviseren. Zodra de diabetes onder controle is kunnen de wimpers in de meeste gevallen herstellen waarna extensions gedragen kunnen worden.

𝐀𝐮𝐭𝐨-𝐢𝐦𝐦𝐮𝐮𝐧 𝐳𝐢𝐞𝐤𝐭𝐞𝐬

Sommige veelvoorkomende ziektes worden gezien als auto-immuun ziekte zoals coeliakie, diabetes mellitus type 1, ziekte van Graves, inflammatoire darmziekte, multiple sclerose, psoriasis, reumatoïde artritis, systemische lupus erythematosus.

Deze ziektes veranderen, net zoals bij schildklier problemen, de metabolische kern in de haarfollikel. Hierdoor vallen wimperhaartjes sneller uit dan normaal.

𝐂𝐡𝐞𝐦𝐨𝐭𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞

Chemotherapie is een zware vorm van medicatie en is zeer giftig. Als het gif van de chemotherapie de haar follikels bereikt vernietigd deze de cellen van de haarfollikels. Dit komt door het doel van deze medicatie, namelijk het aanvallen en vernietigen van elke cel die snel groeit zoals kanker cellen maar helaas dus ook de haarfollikels. In dit geval zijn wimperextensions beslist niet aan te bevelen en zal ik deze niet plaatsen. 6 maanden na de afloop van een chemokuur kan bekeken worden of de wimpers voldoende zijn hersteld zijn voor het dragen van wimperextensions.

Hoewel sommige patiënten geen haar en wimpers verliezen valt het niet te adviseren tijdens de behandeling extensions te dragen. De weerbaarheid is tijdens de chemotherapie flink verlaagd waardoor er sneller een allergie voor de lijm kan ontstaan wat voor extra problemen kan zorgen tijdens de therapie.

𝐒𝐭𝐫𝐞𝐬𝐬

Stress is een van de grootste boosdoeners wat betreft gezondheidsproblemen. Indien stress niet onder controle kan worden gehouden heeft dit een zeer negatieve invloed op het lichaam. Als het stress niveau hoger is dan normaal zal het lichaam op diverse niveaus energie gaan besparen om zo de stress te verlagen.

Een van de manieren waarop het lichaam dat doet is door alle haren vroegtijdig in de ‘rustfase’ (telogene fase) te laten gaan. Ongeacht in welke fase de individuele haartjes ook waren binnen de groeicyclus.

Dit betekend dat alle paartjes plots in de rustfase zijn ongeacht de lengte/dikte en daardoor hoogstwaarschijnlijk tegelijk gaan uitvallen. Indien dat gebeurt zal er nog geen nieuw wimperhaartje zijn ontstaan op die plek op te vullen doordat de hele groeicyclus is gestopt of vertraagd. Er zal geen verbetering zichtbaar zijn tot het hoge stress niveau weer gedaald is naar gezondere waarden.

𝐎𝐯𝐞𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐠 𝐠𝐞𝐛𝐫𝐮𝐢𝐤 𝐯𝐚𝐧 𝐯𝐢𝐭𝐚𝐦𝐢𝐧𝐞 𝐀 𝐨𝐟 𝐯𝐢𝐭𝐚𝐦𝐢𝐧𝐞 𝐂

Hoewel veel mensen de dagelijkse inname van extra vitaminen niet als medicatie zien, wordt het wel in het lichaam opgenomen op dezelfde wijze. Teveel extra vitaminen is niet goed voor het lichaam, het zal alleen een beperkte hoeveelheid verbruiken en opslaan, de rest wordt via de lever afgevoerd.

Indien er teveel vitamine A of C in het lichaam aanwezig is zal het lichaam meer talg gaan aanmaken. Talg is onze lichaamseigen natuurlijke olie. Als er veel talg wordt aangemaakt zien de dat b.v. aan de huid, het wordt vet, maar ook de haren worden sneller vet.

Indien er teveel vet op de huid en haren aanwezig is heeft dat een negatieve invloed op de lijm die wimperstylisten gebruiken. Bij de traditionele lijmen zal de olie de lijmverbinding verbreken. Bij zowel de traditionele als olie bestendige lijmen kan er een slechtere hechting ontstaan als de olie niet goed met een cleaner of primer verwijderd kan worden. Hierdoor is er een snelle uitval zonder dat de eigen wimper aan de extension(s) gevestigd zit.

Maar natuurlijk zijn er ook (vooral jonge) dames die geen vitaminen slikken en alsnog een vette huid hebben.

𝐓𝐢𝐣𝐝 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐰𝐚𝐭 𝐠𝐨𝐞𝐝 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐬. 𝐄𝐫 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐨𝐨𝐤 𝐬𝐨𝐦𝐦𝐢𝐠𝐞 𝐠𝐨𝐞𝐝𝐞 𝐛𝐢𝐣𝐞𝐟𝐟𝐞𝐜𝐭𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐚𝐚𝐧𝐝𝐨𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞.

𝐙𝐰𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬𝐜𝐡𝐚𝐩

Gedurende een zwangerschap heeft een vrouw veel oestrogeen in het lichaam. Dit hormoon zorgt er voor dat de wimpers lang en sterk worden. Na de bevalling daalt het oestrogeen niveau weer waardoor de wimpers en andere lichaamsbeharing tijdelijk sneller gaan uitvallen. Dit is tijdelijk en volledig normaal.

Hoewel de wimpers tijdens een zwangerschap prima wimperextensions kunnen dragen kan ik het niet adviseren. Door de schommeling in hormonen kan men sneller een allergische reactie opbouwen. Indien dat gebeurt kan de toekomstige moeder niet zomaar probleemloos medicatie slikken om te klachten tegen te gaan i.v.m. de baby. Lashes by Jenny plaatst daarom geen wimperextensions bij zwangere cliënten.

𝐀𝐧𝐭𝐢𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩𝐭𝐢𝐞

De meeste anticonceptie bevat oestrogeen wat de neiging heeft tot een positief effect op de wimpers. Immers bevordert oestrogeen de groei en gezondheid van de haren.

𝐕𝐢𝐭𝐚𝐦𝐢𝐧𝐞 𝐁

Vitamine B complex kan men vinden in proteïne, wat een bouwblok is van ons lichaam. Zonder dit kan het lichaam niet herstellen en vernieuwen.

Indien men vitamine B complex supplementen slikt, zoals vele veganisten dat doen, zie je gezonde, sterke wimpers indien er geen andere lichamelijke problemen aanwezig zijn.